A sokoldalú FAHÉJ
2018.10.24 19:07

Mára mindennapi fűszerünkké vált, a Karácsonyi sütemények fő alkotórésze, mégis sokan nem is sejtik, hogy mennyi jótékony hatása van az egészségünkre, ez nem más, mint a FAHÉJ!
Mit kell tudnunk róla?
- emésztés-serkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatású
 - erős antioxidáns, remek mangánforrás, IMMUNERŐSÍTŐ hatású
 - napi 2 g fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást
 - csökkenti a triglicerid-szintet, a káros koleszterin-szintet és az összkoleszterin-szintet is
 - cukorbetegeknek mindenképpen javasolható a napi fahéj-fogyasztás
 - illóolaját is felhasználják, az illatszeriparban, illetve szájápoló szerekben is
 - bőrfiatalító hatású, előszeretettel keverik kozmetikumokba
 - segíti a fogyást azáltal, hogy gyorsítja az anyagcserét, fokozza a vérkeringést, enyhe zsírégető hatása is van
 - hatékony a gombás fertőzésekkel szemben is, ennek a legjobb formája a fahéj olaja
 - ízületi gyulladásoknál is kitűnő kiegészítő szer lehet, egy pohár meleg vízben keverjünk el 2 kanál mézet és 1 kiskanál fahéjat, ezt fogyasszuk rendszeresen