Almás pite amerikai módra
2018.10.17 10:31
Tésztához:
- 35 dkg liszt
 - 20 dkg margarin
 - 5 dkg porcukor
 - 1 csipet só
 - 2 db tojássárgája
 
A lisztbe reszeljük a margarint, az a lényeg, hogy ne olvadjon meg, én ezért reszelem, könnyebb, mint belemorzsolni, majd hozzáadjuk a cukrot, sót és a tojássárgákat. összegyúrjuk gyors mozdulatokkal. Hűtőben 2-3 órán át pihentetjük.
Töltelék:
- 80 dkg alma
 - 10 dkg kristálycukor
 - 1 kiskanál fahéj
 - 1-2 evőkanál citromlé
 - 2 evőkanál liszt
 
Az alma 3/4 részét lereszelem, a többit felkockázom, majd meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a lisztet. Kis lángon csak annyira összefőzzük, hogy a cukor feloldódjon.
Ha letelt az idő, a tészta felét kinyújtjuk és a kimargarinozott jénai/kerámia/pitesütő aljába fektetjük, a lényeg, hogy pereme is legyen! Ráhalmozzuk a tölteléket, és befedjük a tészta másik felével. Én szaggattam rá linzerkiszúróval vágott almákat is. Megszurkáljuk villával, megszórhatjuk fahéjas kristálycukorral és 180 Celsius-fokon kb 1 óra alatt készre sütjük.

