Aranygaluska muffin

2018.11.12 10:13

Hozzávalók a tésztához:

A bögre 2,5 dl-es!

  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 bögre kristálycukor
  • 3 evőkanál dió
  • 1 bögre tej
  • 12,5 dkg olvasztott margarin
  • 1 tojás

 

Hozzávalók a diós réteghez:

  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál cukor

 

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a tészta hozzávalóit jó alaposan.
  2. Összekeverjük a diós réteg hozzávalót is.
  3. A muffinformát jól kikenjük margarinnak vagy muffin papírokkal béleljük ki, belekanalazunk 1 evőkanál tésztát, rá egy kiskanál cukros dió, majd megint tészta, így rétegezzük. A tetejére cukros dió kerüljön. 180 Celsius-fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ne nyissuk ki sokszor a sütőt , miközben sül a tészta.

Önmagában is finom, de tálalhatjuk vaníliasodóval, lekvárral, stb...

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode