Buci nudli :)

2018.11.10 09:45

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 3,5 dkg olvasztott margarin
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek. búzadara
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa (+cukor+ margarin)

 

Elkészítés:

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és jól áttörjük. Ha kicsit hült, hozzáadjuk a margarint,a lisztet, a sót, a búzadarát és a tojást.
  2. Jól összegyúrjuk a tésztát, közepesen lágy legyen, majd ketté vesszük, 2 cipót formázunk belőle.
  3. A cipókat 4-4 részre osztjuk és mindegyik részből kis hengert sodrunk, amiket aztán 2-3 cm-es darabokra vágunk, és nudlikat formázunk.
  4. A nudlikat bő, forró, sós vízben kifőzzük. Ha készen vannak, feljönnek a víz tetejére.
  5. Szűrővel kiszedjük a megfőtt nudlikat, folyó vízben lemossuk őket, majd a zsemlemorzsába forgatjuk őket.
 

Zsemlemorzsa elkészítése:

Miközben főnek a nudlik, addig elkészítjük a zsemlemorzsát, és kristálycukorral és margarinnal együtt pirítom a zsemlemorzsát, így szép színe lesz és roppanós marad!

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode