Chilis-babos krumplis tészta
2018.10.22 09:38
Hozzávalók
- 1 db vöröshagyma
 - 5 evőkanál olaj
 - 3 evőkanál pirospaprika
 - 50 dkg burgonya
 - 4 kávéskanál ételízesítő
 - 3 csipet bors
 - 20 dkg tészta
 - 40 dkg chilis bab konzerv
 - 15 dkg tarhonya
 
Elkészítés
- Egy edényben olajat forrósítunk, és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és meghintjük a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a megpucolt, kockákra vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a krumplit. Majd hozzáadjuk az ételízesítőt és a borsot, de ennek a mennyisége ízlésfüggő.
 - Közben egy külön edényben megfőzzük a tésztát.
 - Akkor van kész a krumpli, ha már megpuhult. Ha ez megtörtént, akkor hozzáadjuk a chilis bab konzervet, egyet forralunk rajta, és hozzáadjuk csak így, pirítás nélkül a tarhonyát is. Megvárjuk, míg kicsit puhul, és a legvégén pedig hozzáadjuk a kifőtt tésztát, folyamatosan keverve főzzük még 5 percig.
 - Nem baj, ha kicsit leveses, mert ezt még be fogja szívni a tészta.
 
