Chilis-babos krumplis tészta

2018.10.22 09:38

Hozzávalók

  • 1 db vöröshagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 50 dkg burgonya
  • 4 kávéskanál ételízesítő
  • 3 csipet bors
  • 20 dkg tészta
  • 40 dkg chilis bab konzerv
  • 15 dkg tarhonya

Elkészítés

  1. Egy edényben olajat forrósítunk, és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Ha kész,  lehúzzuk a tűzről és meghintjük a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a megpucolt, kockákra vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a krumplit. Majd hozzáadjuk az ételízesítőt és a borsot, de ennek a mennyisége ízlésfüggő.
  2. Közben egy külön edényben megfőzzük a tésztát.
  3. Akkor van kész a krumpli, ha már megpuhult. Ha ez megtörtént, akkor hozzáadjuk a chilis bab konzervet, egyet forralunk rajta, és hozzáadjuk csak így, pirítás nélkül a tarhonyát is. Megvárjuk, míg kicsit puhul, és a legvégén pedig hozzáadjuk a kifőtt tésztát, folyamatosan keverve főzzük még 5 percig.
  4. Nem baj, ha kicsit leveses, mert ezt még be fogja szívni a tészta.

 

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode