Chilis csicseriborsó pörkölt bulgurral
2018.10.22 09:19
Hozzávalók
- 20 dkg csicseriborsó
 - 1 db vöröshagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 3 teáskanál pirospaprika
 - 3 evőkanál olaj
 - 4 evőkanál chiliszósz
 - 3 kávéskanál ételízesítő
 - 3 csipet bors
 - 1 bögre bulgur
 - 1 db paradicsom
 
Elkészítés
- A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk.
 - A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk.
 - A fokhagymát lereszeljük.
 - A paradicsomot gerezdekre vágjuk.
 - Az olajat felhevítjük, majd ha kellően meleg, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk!
 - Ha jó a hagyma, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, megkeverjük, majd a kiázott levével együtt hozzáadjuk a csicseriborsót és a paradicsomot, ételízesítőt, fokhagymát, borsot, és visszatesszük a tűzre!
 - Ha már majdnem kész a borsó (nem lesz teljesen puha), hozzáadjuk a chiliszószt, és egyet forralunk rajta!
 - Választhatunk, hogy a pörköltben főzzük-e meg a bulgurt, vagy külön. Ha külön készítjük el, akkor tegyünk fel egy bögre bulgurt 2 bögre vízzel főni, ízlés szerint ehhez is adhatunk ételízesítőt, hamar megfő, figyeljünk, nehogy leégjen!
 
