Gluténmentes mákos kevert
2018.11.10 10:03

Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
 - 8 dkg porcukor
 - 4 tojás
 - 8 dkg kristálycukor
 - 2 csomag vaníliás cukor
 - 5 dkg kukoricaliszt
 - 18 dkg darált mák
 - 5 dkg étkezési keményítő
 - 60 ml tej
 - 1 alma
 - 1 csipet só
 
Elkészítés:
- A tojássárgákat a vaníliás cukorral és a porcukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet.
 - Összekeverjük a kukoricalisztet, a mákot, a keményítőt és a sót, majd hozzáadjuk a tojássárgás keveréket. Ha jól összekevertük, hozzáadjuk a reszelt almát is.
 - A tojásfehérjéket a 8 dkg kristálycukorral felverjük (úgy, hogy először a tojást kezdjük el magában felverni, majd ha kicst kezd felverődni, akkor öntjük hozzá a kristálycukrot), majd óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, nagy, széles mozdulatokkal a tojássárgás-mákos masszához keverjük.
 - Tortaformába öntjük, vagy amiben sütni szeretnénk és 180 Celsius-fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
 
	Díszíthetjük porcukorral, mázzal, tálalhatjuk vaníliasodóval, nagyon-nagyon finom! :) :)
