Gluténmentes nutellás-kókuszos torta
2018.10.03 20:55
Hozzávalók a tésztához:
- 4 evőkanál rizsliszt
 - 2 db tojás (szétválasztva)
 - 3 evőkanál cukor
 - 3 csipet szódabikarbóna
 - 3 evőkanál forró víz
 
	Hozzávalók a krémhez:
- 2 dl Cocomas (kókusztejszín)
 - 2 db lapzselatin
 - 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
 - 4 evőkanál kókuszreszelék
 - 5 evkanál nutella
 
Tészta elkészítése:
- Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel.
 - Külön felverjük a tojásfehérjét.
 - A sárgájás cukorhoz hozzáadjuk a lisztet és a forró vizet, majd óvatosan a felvert tojásfehérjehabot. Körülbelül 20 perc alatt , 180 fokon megsütjük.
 
Krém elkészítése:
- Ha kihűlt a piskóta, megkenjük a mogyorókrémmel, és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
 - Megolvasztjuk a kókusztejszínben a csokit.
 - A lapzselatinokat vízben áztatjuk 5 percig, majd hozzáadjuk a kókuszos csokis keverékhez, egy kicsit főzzük kis lángon, majd kevergetve kihűtjük.
 - Ha kihűlt, ráöntjük a tortakarikába visszahelyezett tortára.
 - 2 órán át hűtőben dermesztjük, majd vizes késsel szeleteljük.
 
