Meggymártás darával recept

2018.09.07 13:49

Hozzávalók a meggymártáshoz:

-1 üveg magozott meggybefőtt (680 g)

-tört fahéj ízlés szerint

-egész szegfűszeg ízlés szerint

-3 evőkanál kristálycukor

-1 kis zacskó vaníliás cukor

-5 evőkanál tejföl

-3 evőkanál liszt

 

Elkészítés:

A meggybefőttet a levével együtt feltesszük főni, én még adtam hozzá egy kis vizet, kb 2 dl-t. Hozzáadjuk a fűszereket, a cukrokat és megvárjuk, míg felforr.

Összekeverjük a tejfölt a liszttel, majd ha felforrt a meggy, hőkiegyenlítünk, vagyis merőkanállal a tejfölös liszthez merjük a meggy forró levét, miközben habverővel folyamatosan keverjük. Ha csomómentes, akkor az egész tejfölös lisztes meggylevet hozzáöntjük a meggyhez.

Főzzük egy kicsit,  sűrűn kevergetjük, és kész is!

 

Hozzávalók a darához:

-3-4 evőkanál olaj

-2 dl-nyi búzadara

-fél kiskanál só

-2 dl víz

 

Elkészítés:

Egy seprenyőben felhevítjük az olajat, ha forró, akkor hozzáadjuk a búzadarát és nagy lángon, kevergetve pirítjuk, közben hozzáadjuk a sót.

Ha már szép pirult színe van a darának, hozzáöntjük a vizet, de vigyázzunk, mert ilyenkor a gőz visszacsap! Gyorsan átkeverjük, majd levesszük a tűzről, és azonnal lefedve várjuk, hogy a dara beszívja a vizet, és kész is!

 

Ajánlat: lehet hozzá sütni natúr csirkemellet, karajt, de így magában is nagyon finom!

 

 

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode