Mézeskalácsos mákos guba
2018.10.22 09:07
Hozzávalók
- 4 db kifli
 - 2 dl tej
 - 2 teáskanál vaníliás cukor
 - 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
 - 15 dkg darált mák
 - 3 evőkanál porcukor
 - 16 db datolya
 
Elkészítés
- Felkarikázzuk a kifliket, a tejet a vaníliás cukorral felmelegítjük, majd belekeverjük a mézeskalács fűszerkeveréket. Ebbe a meleg fűszeres tejbe mártjuk a kiflikarikákat, hogy jól beszívják a tejet! A kiflik 1/3-át a kínálópohár vagy tálka aljára tesszük.
 - A mákot összekeverjük a porcukorral. Ezzel a keverékkel hintjük meg a kifliket, majd újra áztatott kifli következik, majd mák és így tovább. A tetejére mák kerüljön.
 - Magozatlan datolyával díszítjük.