Mézeskalácsos mákos guba

2018.10.22 09:07

Hozzávalók

  • 4 db kifli
  • 2 dl tej
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 15 dkg darált mák
  • 3 evőkanál porcukor
  • 16 db datolya

Elkészítés

  1. Felkarikázzuk a kifliket, a tejet a vaníliás cukorral felmelegítjük, majd belekeverjük a mézeskalács fűszerkeveréket. Ebbe a meleg fűszeres tejbe mártjuk a kiflikarikákat, hogy jól beszívják a tejet! A kiflik 1/3-át a kínálópohár vagy tálka aljára tesszük.
  2. A mákot összekeverjük a porcukorral. Ezzel a keverékkel hintjük meg a kifliket, majd újra áztatott kifli következik, majd mák és így tovább. A tetejére mák kerüljön.
  3. Magozatlan datolyával díszítjük.

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode