Norvég almatorta
2018.10.08 08:42
Hozzávalók:
- 25 dkg kristálycukor
 - 20 dkg margarin
 - 25 dkg liszt
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - 3 tojás
 - 2 tk. sütőpor
 - 2 alma
 
Tetejére:
- 2 dkg kristálycukor
 - 1 késhegynyi őrölt fahéj
 
Elkészítés:
- Felhabosítjuk a margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral
 - Az almákat meghámozzuk, a magházukat kiszedjük és cikkekre vágjuk.
 - A felhabosított cukros margarinhoz keverjük a tojásokat és tovább habosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a masszát egy 26 cm-es , margarinnal kikent vagy sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük.
 - A cikkekre vágott almát jó sűrűn, élükkel lefelé belenyomkodjuk a masszába, meghintjük a fahéjas cukorral és 180 Celsius fokos sütőben megsütjük.
 
