Nutellás-csokis csiga
2018.10.22 10:01
Hozzávalók a tésztához
- 50 dkg liszt
 - 2 db tojás
 - 8 dkg cukor
 - 5 dkg margarin
 - 1 csipet só
 - 2 dl tej
 - 4 dkg élesztő
 
Hozzávalók a töltelékhez
- 20 dkg nutella
 - 10 dkg margarin
 - 3 evőkanál kakaópor
 - 5 evőkanál cukor
 
Hozzávalók a kenéshez, sütéshez
- 5 dkg margarin
 - 1 dl tej
 - 1 csomag vaníliás cukor
 
Elkészítés
- Tészta: a cukrot, a margarint és a sót a langyos tejben feloldjuk (kis lángon melegítve). Ha kész, hozzáadjuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Ha kész, a liszthez és a tojáshoz adjuk, összegyúrjuk. Ha kelesztőtálat használunk, akkor nem kell dagasztani, csak egy kicsit összegyúrjuk.
 - 1 órán át kelesztjük.
 - Ha duplájára kelt, kinyújtjuk téglalap alakúra, ezután jön rá a töltelék.
 - Töltelék: a margarint kicsit megmelegítjük (én mikróban szoktam), de ne legyen folyós, csak puha, kenhető. A nutellát is kicsit megmelegítjük (én ezt is mikróban szoktam). Ha kész, összekeverjük a margarint és a nutellát robotgéppel, majd hozzáadjuk a cukrot és a kakaót. A cukor el is hagyható, attól függ, ki mennyire édesszájú.
 - Ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát, felhengergetjük, és kb. 1,5 cm vastag szeleteket vágunk belőle, majd megkenjük az oldalát és a tetejét olvasztott vajjal, és még kb. 15 percig letakarva kelni hagyjuk.
 - Ezután megsütjük kb. 30 perc alatt. Félidőnél megkenjük vaníliás-cukros tejjel a tetejüket.
 
