Nutellás habtorta sütés nélkül
2017.10.09 16:31

Hozzávalók:
Az alaphoz
- 25 dkg keksz (csokis kekszből a legjobb)
 - 10 dkg margarin (vajjal is jó)
 - 3 ek napraforgó olaj
 
A krémhez
- 20 dkg tejcsokoládé
 - 20 dkg étcsokoládé
 - 20 dkg nutella
 - 1 dl rum
 - 6 dl habtejszín
 - 1 csomag habfixáló
 
A tetejére
- 15 ek cukrozatlan kakaópor
 
Elkészítés
- Kiolajozunk egy 24 cm-es kapcsos tortaformát, majd belenyomkodjuk az olvasztott margarin és a finomra tört keksz keverékét.
 - Gőz fölött felolvasztjuk a tej- és étcsokit a nutellával és a rummal, kihűtjük.
 - Felverjük a 6 dl tejszínt a habfixálóval.
 - Ha kihűlt a csokis keverék, akkor összekeverjük a tejszínhabbal, ezt az egészet ráöntjük a kekszmorzsára, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
 - Tálaláskor forró vízbe mártott, de letörölt késsel körbevágjuk a tortát, leemeljük a kapcsos karimát, és vastagon meghintjük kakaóporral.