Sült túrógombóc avagy túrógombóc kicsit feltúrbózva :)
2018.11.10 09:33

Hozzávalók a gombóchoz:
- 50 dkg túró
 - 10 dkg cukor
 - 1 tojás
 - 2 zsemle
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - 2 dl tej
 
Hozzávalók az öntethez:
- 3 dl tejföl
 - 3 ek. cukor
 - 1 tojás
 - 2 csomag vaníliás cukor
 
Hozzávalók a tetejére:
- 1 ek. margarin
 - 4 ek. zsemlemorzsa
 - 2 ek. cukor
 
( természetesen lehet rá sokkal több zsemlemorzsát is tenni, ez ízlés kérdése)
Elkészítés:
- A zsemléket langyos tejbe áztatjuk, ha kész, kicsavarjuk őket és hozzájuk adjuk a cukrot, egy pici sót, a tojást, a vaníéiás cukrot és a túrót.
 - Kikenünk margarinnal egy jénait vagy más sütőtálat, amiben sütni szeretnénk, majd a túrós masszából kis gombócokat formálunk és a jénaiba tesszük őket.
 - Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat (tejföl+cukor+tojás+vaníáliás cukor) és ezzel öntjük le a gombócokat.
 - 180 Celsius-fokon kb, 20 percig sütjük a gombócokat.
 - Miközben sül a gombóc, elkészítjük a zsemlemorzsát, amit olvasztott margarin és a cukor keverékén pirítunk meg. Ha megsültek a gombócok , ezzel szórjuk meg őket.
 
Nekem szépen össze szoktak sülni a gombócok, így úgy szoktam szeletelni, mint egy tortát! :)
