Teljes kiőrlésű búzalisztből és rozslisztből készült hamburger buci

2020.09.02 10:08

Hozzávalók:

  • 50 + 10 ml tej
  • 150 ml meleg víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 21 gramm friss élesztő
  • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg rozsliszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 60 gramm puha margarin

Zsemle tetejére: szezámmag, chia mag, napraforgó mag

 

Elkészítés:

1. Egy nagy bögrébe öntök 50 ml meleg tejet és 150 ml meleg vízet, hozzáadok 1 evőkanál cukrot, összekeverem, majd az élesztőt is hozzáadom. Lefedem és 5-10 perc alatt felfuttatom az élesztőt!

2.Egy tálban összedolgozom a két fajta lisztet + 1 teáskanál sót, 1 tojást és a 60 gramm puha margarint. Hozáadom a felfuttatott élesztőt, makd összegyúrom. AKinek van dagasztófejes robotgépe, azzal célszerű. Én csak kézzel dagasztottam! Robotgéppel 5-7 perc alatt rugalmas tésztává tudjuk dagasztani! Letakarva, meleg helyen , 1 órán át kelesztjük a tésztát!

3.Ha letelt az 1 óra, kicsit átgyúrjuk a tésztát, majd 4 részre osztjuk, és olajos kézzel zsemléket formázunk belőle,és tepsire rakjuk.

4.Összekeverünk 10 ml tejet és 1 tojást, ezzel kenjük le a 4 zsemle tetejét!  Megszórhatjuk ízlés szerint magokkal! Még 40 percen át kelesztjük, és 200 Celsius-fokon kb. 17-20 perc alatt megsütjük!

Egy zemle tápanyagtartalma:

-17 gramm zsír

-67 gramm szénhidrát

-15 gramm fehérje

-509 kcal

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode