Zöldséges pizza

2018.10.22 10:33

Tészta hozzávalók

  • 45 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 2 dl langyos víz
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor

Feltét hozzávalók

  • 30 dkg cukkini
  • 6  db paradicsom
  • 5 db paprika
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 40 dkg trappista sajt

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a pizza tésztáját. Ehhez az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral együtt. (Én úgy futtatom fel az élesztőt, hogy egy bögrében felmelegítem a tejet a cukorral, de nem forróra, inkább langyosra, majd hozzáadom az élesztőt (lehet instanttal is készíteni), elkeverem, majd egy kistányérral letakarva hagyom felfutni, ez olyan 10-15 perc általában).
  2. Amíg az élesztő felfut, addig egy tálban összekeverjük az összes többi hozzávalót, az élesztőt a végén tesszük bele. Összedolgozzuk, kicsit dagasztjuk, de nem kell annyira, mint például egy kalácsot, majd letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kelesztjük kb. fél óráig. ( Ha nincs sok időm, akkor a kelesztést elhagyhatjuk, pizzánál nem olyan fontos).
  3. Ha kész, kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. (Én 26 cm átmérőjű piteformában sütöm, így 2 pizza lesz ebből a mennyiségből.)
  4. Míg a tészta kel, addig elkészíthetjük a feltétet: nagyobb darabokra vágjuk a hagymát, a cukkinit , 4 paradicsomot és 3 paprikát, majd ezeket kevés kókuszolajon/napraforgó olajon pirítjuk, míg jól át nem sülnek. A maradék zöldséget is darabokra vágjuk.
  5. Ha kész a feltét, akkor a tésztát megkenjük a sűrített paradicsommal ízlés szerint, ráhalmozzuk a sült zöldségeket, majd a meg nem pirítottakat is. Ha ezzel végeztünk, gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és megsütjük, 180°C-on.

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode