Zserbógolyó recept
2018.07.22 09:34
Hozzávalók 10 db kisebb golyóhoz:
- 10 dkg darált háztartási keksz
 - 10 dkg darált dió
 - 4 evőkanál házi sárgabarack lekvár
 
Bevonathoz:
- 6-8 dkg 70 %-os étcsokoládé
 - 1 evőkanál olaj
 
	Elkészítés:
	A golyó hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem elég a lekvár, adunk még hozzá, a lényeg, hogy nem száraz, könnyen formázható masszát kapjunk, ami nem ragad!
	Vizes kézzel golyókat formázunk, és fél-1 órára hűtőbe tesszük!
	Az étcsokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, és a golyókat beforgatjuk, majd sütőpapíron hagyjuk , hogy a csoki megdermedjen!
	Tároljuk hűtőben, főleg nyáron!
