Cikkek archívuma
-
2019.04.02 16:45
Állandóan repedezett a szám, mi lehet az oka?
A száj illetve a szájzug berepedezésének /sebesedésének számtalan oka lehet. Nézzük ezeket! Legyengült immunrendszer Vitaminhiány (vas , B-vitamin, cink) Felszívódási zavarok Autoimmun betegségek Gyógyszer-mellékhatások Stressz-hatások (ha valaki folyton nyalogatja, harapdálja a száját,...
-
2019.04.02 16:01
Szituáció: paleo sütit ettem, hogy-hogy tünetelek?
"Az alapszituáció az, hogy egy coeliákiás ember paleo sütit eszik és tünetel." Hogy lehet ez? Miért nem gyanakodunk a Paleo termékekre? Mert a Paleo nevezetű termékeknek eredendően glutén-, cukor-és tejmentesnek kellene lenniük. Szerintünk. De! Gyakorlatilag jogszabályi háttérrel nem rendelkezik...
-
2019.03.30 09:52
Mit tegyünk a nehézláb-érzés ellen?
1.Kerüljük a hosszas állást, ülést, vagyis állómunkánál fél-1 óránként üljünk le 1-2 percre, ülőmunkánál óránként 10 percet álljunk, tornázzunk! 2.Ne tegyük keresztbe a lábunkat, mert ez nagyon rossz hatású a vénákra! 3.Amint lehetőségünk van rá, polcoljuk fel a lábainkat! 4. Zuhanyzáskor...
-
2019.03.30 09:24
Milyen gluténmentes alternatívák vannak zsemlemorzsa, búzadara, és darált keksz helyett?
Ma GLUTÉNMENTES alternatívákat ajánlok Nektek! 1.Zsemlemorzsa helyett → extrudált kukorica őrlemény, abonett lereszelve, dió, mogyoró, mandula, mák, kukoricapehely, de természetesen már több gyártónál találhattok GM zsemlemorzsát 2.Tejbegríz→ búzadara helyett rizsdara (3 dl tejhez kell 2 evőkanál...
-
2019.03.29 11:32
Miért használjunk lenmaglisztet?
Fontos omega-3 forrás (szív-érrendszeri problémák kezelésében fontos) Magas a fehérje-tartalma Fitoösztrogén-tartalma miatt a menopauzás tünetek enyhítésében is fontos Rosttartalma-és omega-3 tartalma miatt segít csökkenteni a koleszterinszintet Szintén rosttartalma miatt segít...
-
2019.03.20 19:11
Mik a fogyókúra-buktatók?
Az első tényező a túlzott akarás, aminek nyögés a vége. Mindenkinek más a személyisége, máshogy látja a világot, de a többségre igaz, hogy a hirtelen, túl radikálisan bekövetkező változásokat nem viseljük túl jól. Az ilyen akciók a korai feladáshoz vezetnek. Nincsenek előre megtervezett...
-
2019.03.20 18:50
Egészséges a barna kenyér?
Sokszor hallottam már a következő mondatot: "én egészségesen étkezem, mert barna kenyeret eszem"! Vagy: " én nem használok fehér cukrot, csak barnát!" Ezek a mondatok valóban igazak, hiszen valóban barnák ezek a termékek! De egészségesek is? Sajnos a legtöbb esetben a válasz: NEM! (tisztelet a...
-
2019.03.20 18:28
Mi a Búzasikér?
Ez tulajdonképpen a BÚZAFEHÉRJE! Segítségével lesz rugalmas, megfelelő szerkezetű a kenyér (kelt tészta)! Alkalmazhatjuk a fehérje-tartalom növelésére, 100 gramm búzasikérben ugyanis kb. 82 gramm fehérje található, ezért is használják például szénhidrát-csökkentett lisztekben is! Belőle készül a...
-
2019.03.20 18:06
Hizlal a Zab?
A kérdésre a válasz: igen, természetesen töménytelenül ez sem fogyasztható, mert hízlal! 100 gramm zabpehelyben 64 gramm szénhidrát és 375 kcal van. Alapesetben a zab gluténmentes, de mivel a legtöbb forgalmazónál szennyeződik, a coeliákiások csak JELÖLTEN GLUTÉNMENTES ZABOT...
-
2019.03.20 17:39
Mit kell tudnunk a szénhidrát-csökkentett lisztekről?
Először is, hogy érik el, hogy egy liszt szénhidrát-csökkentett legyen? Növelik a fehérje-tartalmukat pl. szójaliszttel, búzasikérrel, Rostokat adnak hozzájuk pl. zabpehelylisztet Lassabb felszívódású lisztekkel keverik az alap búzalisztet pl. zabliszttel, rozsliszttel Biztosan fogyni...