Cikkek archívuma

  • 2019.04.02 16:45

    Állandóan repedezett a szám, mi lehet az oka?

    A száj illetve a szájzug berepedezésének /sebesedésének számtalan oka lehet. Nézzük ezeket! Legyengült immunrendszer Vitaminhiány (vas , B-vitamin, cink) Felszívódási zavarok Autoimmun betegségek Gyógyszer-mellékhatások Stressz-hatások (ha valaki folyton nyalogatja, harapdálja a száját,...

  • 2019.04.02 16:01

    Szituáció: paleo sütit ettem, hogy-hogy tünetelek?

    "Az alapszituáció az, hogy egy coeliákiás ember paleo sütit eszik és tünetel." Hogy lehet ez? Miért nem gyanakodunk a Paleo termékekre? Mert a Paleo nevezetű termékeknek eredendően glutén-, cukor-és tejmentesnek kellene lenniük. Szerintünk. De! Gyakorlatilag jogszabályi háttérrel nem rendelkezik...

  • 2019.03.30 09:52

    Mit tegyünk a nehézláb-érzés ellen?

    1.Kerüljük a hosszas állást, ülést, vagyis állómunkánál fél-1 óránként üljünk le 1-2 percre, ülőmunkánál óránként 10 percet álljunk, tornázzunk! 2.Ne tegyük keresztbe a lábunkat, mert ez nagyon rossz hatású a vénákra! 3.Amint lehetőségünk van rá, polcoljuk fel a lábainkat! 4. Zuhanyzáskor...

  • 2019.03.30 09:24

    Milyen gluténmentes alternatívák vannak zsemlemorzsa, búzadara, és darált keksz helyett?

    Ma GLUTÉNMENTES alternatívákat ajánlok Nektek! 1.Zsemlemorzsa helyett → extrudált kukorica őrlemény, abonett lereszelve, dió, mogyoró, mandula, mák, kukoricapehely, de természetesen már több gyártónál találhattok GM zsemlemorzsát 2.Tejbegríz→ búzadara helyett rizsdara (3 dl tejhez kell 2 evőkanál...

  • 2019.03.29 11:32

    Miért használjunk lenmaglisztet?

      Fontos omega-3 forrás (szív-érrendszeri problémák kezelésében fontos) Magas a fehérje-tartalma Fitoösztrogén-tartalma miatt a menopauzás tünetek enyhítésében is fontos Rosttartalma-és omega-3 tartalma miatt segít csökkenteni a koleszterinszintet Szintén rosttartalma miatt segít...

  • 2019.03.20 19:11

    Mik a fogyókúra-buktatók?

    Az első tényező a túlzott akarás, aminek nyögés a vége. Mindenkinek más a személyisége, máshogy látja a világot, de a többségre igaz, hogy a hirtelen, túl radikálisan bekövetkező változásokat nem viseljük túl jól. Az ilyen akciók a korai feladáshoz vezetnek. Nincsenek előre megtervezett...

  • 2019.03.20 18:50

    Egészséges a barna kenyér?

    Sokszor hallottam már a következő mondatot: "én egészségesen étkezem, mert barna kenyeret eszem"! Vagy: " én nem használok fehér cukrot, csak barnát!" Ezek a mondatok valóban igazak, hiszen valóban barnák ezek a termékek! De egészségesek is? Sajnos a legtöbb esetben a válasz: NEM! (tisztelet a...

  • 2019.03.20 18:28

    Mi a Búzasikér?

    Ez tulajdonképpen a BÚZAFEHÉRJE! Segítségével lesz rugalmas, megfelelő szerkezetű a kenyér (kelt tészta)! Alkalmazhatjuk a fehérje-tartalom növelésére, 100 gramm búzasikérben ugyanis kb. 82 gramm fehérje található, ezért is használják például szénhidrát-csökkentett lisztekben is! Belőle készül a...

  • 2019.03.20 18:06

    Hizlal a Zab?

    A kérdésre a válasz: igen, természetesen töménytelenül ez sem fogyasztható, mert hízlal! 100 gramm zabpehelyben 64 gramm szénhidrát és 375 kcal van. Alapesetben a zab gluténmentes, de mivel a legtöbb forgalmazónál szennyeződik,  a coeliákiások csak JELÖLTEN GLUTÉNMENTES ZABOT...

  • 2019.03.20 17:39

    Mit kell tudnunk a szénhidrát-csökkentett lisztekről?

    Először is, hogy érik el, hogy egy liszt szénhidrát-csökkentett legyen? Növelik a fehérje-tartalmukat pl. szójaliszttel, búzasikérrel, Rostokat adnak hozzájuk pl. zabpehelylisztet Lassabb felszívódású lisztekkel keverik az alap búzalisztet pl. zabliszttel, rozsliszttel Biztosan fogyni...

Tételek: 311 - 320 ból 710
<< 30 | 31 | 32 | 33 | 34 >>

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode